Διαδρομής Συνέχεια
Ο Ονούφριος Δεσύπρης γεννήθηκε στην Αθήνα το1974 και το 1988 με αφορμή την επιθυμία του να φοιτήσει στην Σχολή Καλλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου  μετακομίζει στην Τήνο και την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Υστέρνια. Φοιτώντας στην Σχολή, με δάσκαλο τον Ιωάννη Μανιατάκο, για τα επόμενα τρία χρόνια θα διακριθεί στο μάθημα της μαρμαρογλυπτικής ενώ παράλληλα εξασκείται  στο εργαστήριο του μαρμαρογλύπτη και οικογενειακού φίλου Γιώργου Τσακίρη.
Το 1995  και ενώ έχει τελειώσει από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις εργάζεται για τα επόμενα δύο χρόνια στο εργαστήριο του μαρμαρογλύπτη Μιχάλη Βιδάλη στη Χώρα της Τήνου .Εκείνο το διάστημα λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση μαρμαρογλυπτικής στα Υστερνά της Τήνου.
Την Άνοιξη του 1997 ανοίγει το δικό του εργαστήριο στα Υστέρνια της Τήνου και ασχολείται με την μαρμαργλυπτική χρησιμοποιώντας στα έργα του στοιχεία γλυπτικής, ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου.
Ξεκινάει να φτιάχνει έργα παρασυρόμενος από το ίδιο το υλικό και με πηγή έμπνευσης το νησί και την αρχιτεκτονική του. Ταυτόχρονα εκτελεί παραγγελίες σε λαϊκή, νεοκλασική και Βυζαντινή μαρμαρογλυπτική. Το διάστημα αυτό θα δώσει συμμετοχή στη δεύτερη ομαδική έκθεση αυτή τη φορά στην Αθήνα.
Το 2001 παντρεύεται και αλλάζει τόπο κατοικίας μένοντας  στη Χώρα της Τήνου, συνεχίζει όμως να εργάζεται στα Υστέρνια στον χώρο και τον τόπο που τόσο πολύ τον εμπνέει.
Προσπαθώντας να εκτελέσει τις ιδέες του σε περισσότερα από ένα έργα, δημιουργούνται μικρές θεματολογίες, φτάνοντας στο καλοκαίρι του 2003 όπου και λαμβάνει μέρος στην έκθεση που οργανώνει η γκαλερί ‘’Έκφραση’’ στην Αθήνα, με τίτλο ‘’Τήνιοι Μαρμαρογλύπτες’’.  Το χειμώνα του 2003 με την βοήθεια της συζύγου του και των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών Θ. Καλοδική θα διοργανώσει την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα, παρουσιάζοντας έργα μαρμαρογλυπτικής και σχέδια σε ελεύθερη και γραμμική μορφή. Το 2004 θα λάβει για δεύτερη φορά μέρος στην
ομαδική έκθεση που οργανώνει η γκαλερί έκφραση.
Το 2006 με την συμπαράσταση της Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναι θα οργανώσει τη δεύτερη ατομική του έκθεση παρουσιάζοντας μια σειρά έργων με θέμα Τηνιακές εικόνες.
Το 2007 υπό την επιβλέψει των σχεδίων από τον αρχιτέκτονα κ. Χ. Δρυμούση θα φιλοτεχνήσει στο εργαστήριό του στα Υστέρνια  το διάφραγμα τέμπλο για  τον Ι. Ν. Παναγία Σουμελά στο Abeville των Η.Π.Α. όπου το